luni, 24 iunie 2013

Ai grija de sistemul audio

Indiferent daca este vorba despre  o statie de amplificare, home cinema, mixer sau orice alt sistem audio  acestea au nevoie de ingrijire pentru a nu se deteriora mai repede decat ar avea in mod normal durata de viata. In caz ca nu le ingrijiti corespunzator va trebui sa cheltuiti bani pe inlocuirea lor sau reparatie, dar indiferent de alegere vor fi niste bani dati.

Pentru a proteja si mentine cat mai bine sistemul audio detinut nu trebuie sa il expuneti bruscarii sau lovirii in primul rand. Asezati-le pe o suprafata stabila iar daca este vorba despre transport asigurati-va ca sunt ambalate in cutii de carton si folie antisoc.
Reparatii sisteme audio 5.1

Curatarea sistemului de praf este de asemenea importanta. Locul in care acesta este amplasat trebuie sa fie departe de sursele de praf precum un geam sau balconul.

De asemenea sistemele audio nu trebuiesc expuse la soare si caldura excesiva deoarece se vor deteriora mecanismele din interior.

Tinand cont de aceste mici sfaturi cu siguranta veti prelungi viata sistemului audio dar si a altor electronice si electrocasnice.

joi, 6 iunie 2013

Cum alegi asigurarea pentru locuinta?

Pentru a va proteja casa si continutul acesteia in cazul unor incidente neasteptate, este bine sa aveti facuta o asigurare pentru locuinta astfel incat sa puteti recupera mare parte din daune. Aceste asigurari se fac in functie de riscurile la care locuinta are sanse sa fie expusa.
Asigurare locuinta


De exemplu daca  locuiti intr un  oras de campie, la bloc, sansele de furt, vandalism, apa de conducta si altele asemenea sunt mai ridicate decat cele de alunecari de teren, fenomene atmosferice, inundatii, etc. Trebuie sa va orientati mereu in functe  riscurile pe care zona le prezinta si de cat de locuita este casa respectiva, deoarece daca este una de vacanta, unele riscuri cresc fata de o casa locuita in permanenta.

Deasemenea o asigurare de care aveti nevoie oriunde va situati este cea de asistenta tehnica de urgenta la domiciliu, incat orice problema aveti cu instalatiile sanitare cat si cu tamplaria, incuietorile, instalatiile electrice, sa aveti la cine apela pentru rezolvarea problemelor fara  asteptare indelungata sau costuri ridicate.

In privinta tipului de asigurare va pot sfatui si brokerii dar cu siguranta macar o asigurare minima este foarte important de incheiat pentru locuinta.