luni, 25 martie 2013

Incalzirea prin pardoseala cu apa

Sistemele de incalzire prin pardoseala pe baza de apa sunt de multe ori solutii mai ieftine pentru incalzire fata de centralele termice cu calorifere clasice, deoarece apa folosita este la o temperatura mai mica, de obicei intre 50 si 60 ° C, cu plus.

sisteme de incalzire prin pardoseala cu apa
Se pretinde ca temperatura dintr-o camera incalzita cu sistemul de icalzire prin pardoseala cu apa, este cu aproximativ 2° C mai mica decat intr-o camera care foloseste caloriferele clasice. Caloriferele montate pe pereti actioneaza ca niste convectoare pentru a incalzi aerul, in timp ce sistemul de incalzire prin pardoseala cu apa, actioneaza ca un emitator de caldura radianta pe intreaga suprafata.

Fata de caloriferele clasice, sistemele de incalzire prin pardoseala nu ocupa loc in camera, se creeaza mai mult spatiu si camerele sunt mai usor de curatat.

Zonele umede ca baia sau bucataria se vor usca mai repede.

Dezavantajele incalzirii prin pardoseala cu apa

Principalul dezavantaj este timpul de incalzire lent, in special in cazul in care conducta este incorporata intr-o podea solida. Incalzirea unei podele din lemn poate dura de la 30 de minute la o ora, in timp ce incalzirea unei podele din beton poate dura mai multe ore. Cu toate acestea timpul de racire este, de asemenea, in mod similar lung. Acest lucru nu poate fi considerat un dezavantaj, daca casa este ocupata in permanenta.

Un alt dezavantaj il reprezinta costul ridicat al manoperei, cost care se va amortiza relativ repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu